sobota, 6. september 2008

... V LATVIJO IN ...

No, pa smo spet prestopili mejo. Zdaj smo v Latviji, ki je po površini malenkost manjša od sosede Litve (64.589 kvadratnih km). Ozemlje današnje Latvije je bilo poseljeno že 9000 let pred Kristusom. Riga, ki je tudi največje mesto na Baltiku pa je bilo ustanovljeno leta 1201. V glavnem mestu najdemo prepletanje starega in novega, mestni vrvež velemesta in spet prijazne ljudi. Mesto je znano tudi po številnih parkih in muzejih, ki jih je več kot 50. Tukaj je tudi največja gotska cerkev na baltiku, ki ponosno zre na reko Daugavo in celotno Rigo. V mestu je tudi cela kolekcija stavb ( okoli sto jih je ), ki so zgrajene ali dekorirane v stilu Art Nouveau, kar je tudi svojevrstna posebnost.
Tako torej zapuščamo deželo, ki je mnogim znanim umetnikom (Richard Wagner), dala inspiracijo za izvrstna dela, deželo, ki je zaradi pevskih festivalov znana tudi kot "pojoča dežela". Naslednjič pa lepotica Baltika....Estonija.
















2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Zadnji dve sliki sta mi noro všeč, mhm KGB pa že diši po Rusiji:):):)
Komi čakam nove slike...!
Ker sm pa na tem potovanju tudi js prvič malo bolj "resno" slikala, še bolj pohvalno zate,da so ti uspele mnoge slike...js bi lahko recimo objavila dve...:(
Zdaj šele vem, o čem sta mi govorila z Žigatom...
Bom pa mogoče objavila grofa Drakulo...kmalu, a ne Andrej?!:):):)
lubica

AndrejPotrč - Every Wednesday Photogrphy pravi ...

V Transilvaniji bo sigurno priložnost za nove slike in ujete trenutke. Kmalu? Zelo kmalu:):)